Ez a fűszer felülmúlja a fokhagymát: csodálatos módon csökkenti a vérnyomást, és varázslatos hatással van a vércukorszintre!


Rengeteg jótékony előnyével bír, így érdemes kihasználni. A kertben már megjelentek az idei friss zöld kaprok, érdemes minél többet beiktatni az étrendünkbe!

Kiemelkedően gazdag káliumban, nátriumban és kénben, ezért hatékonyan segít a szorongás enyhítésében. Kiváló választás idegesség, depresszió, alvási nehézségek és emésztési problémák kezelésére.

A kapor nemcsak ízletes fűszer, hanem régen népszerű görcsoldó szer is volt. Használatát a múltban epilepszia és másnaposság kezelésére is ajánlották.

A magjaiból készült tea remek megoldás lehet a csuklás, fejfájás és köhögés enyhítésére. Ezen kívül kiválóan serkenti a tejelválasztást, valamint antibakteriális tulajdonságainak köszönhetően a fertőtlenítésben is hatékony.

A kapor segítségével megszabadulhatunk a szájüregben levő baktériumoktól, a kellemetlen lehelettől, megelőzhetjük a fogínygyulladást, és enyhíthetjük a fogfájást. Magas kalcium tartalma miatt a kapor jótékony hatással lehet a csontok egészségére.

Egy teáskanál kapormag több kalciumot rejteget, mint egy teljes pohár tej. Különösen a változókor előtt álló nők számára érdemes beépíteni a táplálkozásukba, mivel segíthet megelőzni vagy mérsékelni a csontritkulás kockázatát.

Ha valaki túlsúllyal vagy gyomorgörcsökkel harcol, érdemes naponta 2-3 csésze meleg kaporteát fogyasztania. Ez a finom ital segíthet a kellemetlen tünetek enyhítésében és hozzájárulhat a testsúly kezeléséhez.

A terhes és szoptató nők számára fontos, hogy óvatosan bánjanak a kapor illóolajával, és kerülniük kell a nagyobb mennyiségű használatát, mivel ez a magzatra nézve káros hatású lehet.

A kapormagok, és -levelek kis mennyiségben ösztrogént tartalmaznak, ezért jó hatással vannak a bőr egészségére, a mellek természetes növekedését, és feszességét is elősegíthetik.

Élvezzük a kapor ízét főzet formájában, vagy adjunk hozzá bőségesen friss kaprot az ételeinkhez! Ezenkívül a szárított, porrá zúzott változatát turmixokhoz és joghurtokhoz is bátran felhasználhatjuk.

Related posts