Történelmi pillanat: a magyar pizza világbajnoki címet szerzett! | Sokszínű vidék Az utóbbi időszakban a magyar gasztronómia egyik legnagyobb diadalát ünnepelhetjük, hiszen a magyar pizza nem csupán a hazai közönség körében aratott sikert, hanem a nemzet
A világ legjobbjának választották a magyar étteremben készült pizzát - írta a Promotions.
A klasszikus nápolyi pizza világszerte ismert és népszerű étel, amit sok országban készítenek. Magyarországon is több étterem kínálja az autentikus, nápolyi recept alapján készült pizzát, de csak egyetlen hely érdemelte ki a világelső címet egy neves, nemzetközi megmérettetésen.
Az olaszországi Rimini városában megrendezett Pizza Senza Frontiere - World Pizza Champion Gamesen a világ számos országából mintegy 600 pizzakészítő érkezett, hogy összemérjék tudásukat a pizza-világversenyen, amihez hasonlót áprilisban is megrendeznek majd, ami a Pizza World Championship nevet viseli.
A Rimini városában megrendezett ötnapos megmérettetés során a versenyzők 17 különböző kategóriában bizonyították tehetségüket és felkészültségüket.
Magyarországról a Budapesten található Forni di Napoli étterem képviselője, Damu László érkezett, aki elnyerte a világ legjobb pizzája címet.
A Forni di Napoli büszkén osztotta meg a hírt a Facebookon, azt írták, hogy a győzelem a magyar gasztronómia történelmi pillanata is. Hozzátették, hogy szenvedéllyel, kiváló alapanyagokkal, és a legmagasabb szintű szakértelemmel alkották meg azt a pizzát, ami meggyőzte a nemzetközi zsűrit.
Magyarországon bőven akad különleges pizzákból, hiszen a Sokszínű vidék beszámolója szerint Budapesten és Szécsényben már született olyan kreáció is, mint a dubaji csokis pizza. Dobó Csaba kollégánk pedig egyedi "magyaros csavarral" varázsolta el az olasz konyha legismertebb ételét. Munkatársunk nem más, mint egy igazi "pizza guru", aki a szezonális zöldségek kreatív felhasználásával teszi még izgalmasabbá házi pizzáit.