Válság sújt minket? Akkor emeljük a tétet még egy szinttel!


2025-ben a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) országos Év Vállalkozója Díjjal tüntette ki Tavasziné Kemencsik Gabriellát, a Tavaszi és Társa Kft. ügyvezetőjét, aki a salgótarjáni Tavaszi Cukrászda üzemeltetéséért felelős.

A Tavaszi és Társa Kft. története 1989 utolsó napjaiban kezdődött, amikor Tavaszi Tamás és szülei megalapították a vállalkozást. 1994-ben felesége, Gabriella is csatlakozott a csapathoz. A cég fő tevékenysége az éttermi vendéglátás, melynek legismertebb helyszíne a Tavaszi Cukrászda. Itt Tamás átvette a cukrászati feladatokat, míg Gabriella kezdetben eladóként tevékenykedett. Ma már a családi vállalkozás ügyvezető-tulajdonosa a harmadik generáció képviselője, Tavaszi Fanni, aki két gyermek édesanyjaként 16 éves kora óta aktívan részt vesz a cég életében.

Tavasziné Gabriella ügyvezetőként dolgozik, míg férje a cégvezetésben vesz részt. Ahogyan Gabriella mondja, "így vagyunk hárman egy egész". "Fanni fiatal, lendületes vezetőként biztosítja a családi értékek továbbvitelét, ugyanakkor modern szemlélettel nyitott az újdonságokra és az innovációra is."

A Salgótarjánban található cukrászda már régóta híres bőséges sütemény- és tortaválasztékáról, ínycsiklandó házi fagylaltjairól, valamint prémium kávéiról. Nemcsak a helybeliek, hanem a környékbeli látogatók is szívesen betérnek ide. Az üzlet hangulata családias és barátságos, ami nagymértékben hozzájárul ahhoz, hogy a vendégek visszatérjenek, és hűséges törzsvendégekké váljanak.

Az utóbbi évek során a Tavaszi Cukrászda folyamatos átalakuláson ment keresztül, figyelembe véve a mai fogyasztói trendeket. Az egészségtudatos választások jegyében új, modern alapanyagokból készült finomságok jelentek meg a kínálatban, miközben a hagyományos sütemények titkos családi receptjei továbbra is megmaradtak. A cukrászda nem csupán egy édességbolt, hanem igazi közösségi tér is, ahol rendszeresen megrendezésre kerülnek helyi események, tematikus napok, valamint jótékonysági kezdeményezések is.

A cukrászda fénykorát élte a '90-es évek elején és a kétezres években, amikor a sütemények és torták varázsa elbűvölte a vendégeket. Azonban a 2008-2009-es gazdasági válság és a Covid-járvány komoly próbatételeket jelentettek számára. Mégis, ezekből a nehéz helyzetekből is sikerült talpra állniuk. "A válságok mindig arra tanítottak minket, hogy nem szabad kétségbeesni, hanem inkább új erővel és kreativitással kell nekivágni a kihívásoknak" – mondták el a cukrászdai csapat tagjai, akik sosem adták fel a szenvedélyüket a minőségi édességek iránt.

Gabriella szavai szerint a vásárlói igények megértéséhez elengedhetetlen a folyamatos kommunikáció. „Mi is ezt a megközelítést alkalmazzuk: sokkal aktívabban beszélgetünk a vevőinkkel, hogy naprakészen követhessük a változó igényeiket” – fogalmazott. Elismeri, hogy vannak olyan termékek, amelyeket évről évre keresnek, és itt lép színre Fanni, az újító szellemű lányuk. „Igazán szerencsések vagyunk vele, hiszen nemcsak hogy biztosítja a családi vállalkozás jövőjét, de ő maga is végigjárta nálunk a ranglétrát, folyamatosan új ötletekkel áll elő. Így a régi, hagyományos retrosüteményeink mellett mindig friss, izgalmas újdonságokkal is várjuk a vásárlókat” – mondja Kemencsik Gabriella, aki ügyvezetőként nemcsak a vállalkozás irányításában, hanem a helyi közösség életében is aktívan részt vesz. A nehéz időszakok, mint például a Covid-járvány idején, gyakran találkozott a VOSZ vármegyei elnökével, Czékmánné Kelecsény Ágnessal. „Sok támogatást kapunk tőlük, ami segíti vállalkozásunk fennmaradását és fejlődését” – tette hozzá.

Related posts